- Öncelikle yağ dökülen yüzeyden yağ lekesinin emilmesini sağlamak için temiz bir kâğıt havlu, bez veya sünger kullanın. Bu işlemde malzemenin yüzeye renk vermemesi için nötr ve beyaz olması gerekir.
(Alternatif yöntem arıyorsanız iri tanelere sahip mısır unu, talk pudrası ve bebek pudrası gibi lekeyi emme özelliğine sahip bir madde, oluşan yağ lekesinin üstünde bir-iki dakika kadar bekledikten sonra elektrik süpürgesiyle çekilebilir.) - Yağ lekesini çıkarmak için kullanılan aracı, yağın daha az yer aldığı kısımdan çoğaldığı kısma kadar bastırarak lekenin emilmesini sağlayın.
- Yağ lekesi yoğunsa, kuruduysa mümkün olan en hızlı sürede küt bir bıçak aracılığıyla veya plastik kart aracılığıyla kazınmalıdır.
- Gerekli durumlarda kağıt havluyu değiştirin, kağıt havluya yağ geçmediği durumlarda da sonraki işlemi deneyin.
İşlem:
- Bir bardak dolusu ılık suyla alkali ve ağartıcı içermeyen deterjanla karışım oluşturun.
- Hazırlanan karışımı sünger, kağıt havlı veya temiz bir beze emdirin ve bu araçla halıda yağ lekesi oluşan bölüme ovalamadan baskı uygulayarak yağ lekesinin emilmesini sağlayın.
- Ardından az miktarda ılık ve temiz suyla halıyı durulayın. Durulama işlemi bitince kuru kağıt havlu veya temiz bezle yüzeyde kalan nemi tamponlama yaparak (ovalamadan bastırarak) alın.
Eğer hala halıdan leke çıkmıyorsa Filiz Halı Yıkama Fabrikası ile iletişime geçin
Son yorumlar